Blog

Udtalelse om homofobisk overfald + åbent møde 16/11 KL 18.00

Det er ganske vist, der er et problem.

I Folkets Hus er der ganske rigtigt problemer. Vi har læst Sille’s blog på Modkraft og synes hun på peger på reelle problemer. Hernede i huset er vi fandeme også kede af at situationen er som den er. Lad der aldrig være tvivl om det. Sexisme og homofobi skal bekæmpes på alle fronter, og det arbejder vi på i Folkets hver dag. Der er desværre ikke nogle nemme fix, hvor vi kan ændre situationen fra den ene dag til den anden. I stedet arbejder vi dagligt gennem dialog og forhandlinger for at bekæmpe sexisme og homofobi på den lange bane. Det er den tilgang vi har valgt og om end det til tider kan være en frustrerende kamp, hvor udviklingen går to skridt frem ét tilbage, så er det i sidste ende den måde vi tror, at vi bedst kan skabe vedvarende ændringer på.

Det gør selvfølgelig ikke den pågældende episode i orden. Derfor har vi brugt de kraftigste sanktioner vi har vurderet vi har overfor personen, der begik overgrebet. Konkret at forklare hvordan vi har arbejdet med sagen er for omfangsrigt og følsomt til at vi kan skrive det her, men alle kan være forsikrede om at vi tager situationen meget alvorligt. Hvad vi beder om er en forståelse for at den her slags udfordringer aldrig er sort-hvide, og der derfor ikke foreligger nogen enkle løsninger, uanset hvor enige vi er i at situationen er uacceptabel. Det er simpelthen aldrig nemt.

Vi prøver at angribe sexisme og homofobi et sted, hvor det er allersværest. Der kommer rigtig mange forskellige mennesker i Folkets Hus og vi har desværre ikke alle det samme udgangspunkt. Dog tror vi på at når vi tager cafévagter, deltager i arrangementer og arrangerer fester, hvor vi blander os med hinanden, så er vi med til over tid at ændre nogle holdninger og skabe rum uden plads til sexisme og homofobi. Det kan vi kun hvis vi er nok, så kom ned og deltag i husets kamp!

INVITATION TIL ÅBENT MØDE MED MAD MANDAG D. 16. NOVEMBER KL 18.00

Lige efter den omtalte episode fandt sted, blev vi internt i huset enige om at holde et åbent møde hvis vi oplevede at der opstod et behov. I lyset af indlægget fornemmer vi at det nu er nødvendigt.

Vi inviterer til en snak om hvad Folkets Hus er, hvordan vi gør det og hvorfor vi tror på at det er den rigtige måde at gøre det på. 2. salens brugere inviterer til mad og deltager også i mødet. Så kan vi sammen diskutere redskaber til at håndtere de konkrete udfordringer med sexisme og homo- og transfobi i huset, såvel som i resten af samfundet.

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply